Rittrapport: Rogaland 3 Etappers

I helgen som var hadde Bokn SK 2 deltakere i barne og ungdomsrittet, Rogaland 3 etappers. Etappe rittet består av 3 ritt der det startet med bakketempo lørdag morgen, gateritt lørdag ettermiddag og fellesstart søndagen. Matilde stilte i rekruttklassen M/K6-9 og Joakim som stilte i 16 årsklassen.

I rekruttklassen er det ingen tidtaking men selvfølgelig gjelder det å komme først til mål. Matilde var spesielt fornøyd med fellesstarten der hun kun ble slått av 3 gutter. Premiene var det ingen ting å si på.

Joakim, som har et år igjen før han kan kjøre juniorklassen, startet i M15-16. Her var hele norgeseliten på plass, 65 påmeldte og rett over 60 stilte til start. Joakim hadde som mål før helgen å få gode plasseringer på gaterittet og fellesstarten. Bakketempo er ikke hans sterkeste øvelse så her var det bare å gi gass og komme seg til toppen.

På gaterittet lørdag ettermiddag ble det satt stor fart. Det ble kjørt 30 min + 3 runder. Rundene på Forus var 1200 meter og det ble kjørt i 35 minutter, med en snittfart på 42 km/t i snitt.  Joakim kjørte offensivt og satt godt fremme hele rittet. Det endte med en sterk 5 plass etter massespurt.

Joakim i venstre av bilde kjører her med nøytral drakt i påvente av de nye BSK draktene
Joakim i venstre av bilde kjører her med nøytral drakt i påvente av de nye BSK draktene
Offensiv kjøring, Joakim satt godt fremme hele rittet.
Offensiv kjøring, Joakim satt godt fremme hele rittet.

 

På fellesstarten der de kjørte 8 runder på ca en mil var snittfarten 40-39 km/t og her satt han bra med i hovedfeltet som kom inn et minutt etter et brudd som gikk inn. Det ble bra 16 plass til slutt. Det ble kjørt hardt med mye støting, det var bare 31 stk av 63 som gjennomførte. Klarer man ikke å henge med er det fare for at man blir kjørt inn med en runde og mann blir tatt ut av rittet.

Rekrutt klasse gateritt
Matilde stilte i rekruttklassen M/K6-9

 

Matilde stilte i rekruttklassen M/K6-9 – her under utdeling av jeve premier