Rittrapport: NM Landevei, Bodø

nm2016_v2

Da ble NM uka avsluttet med NM gull til Boasson Hagen på fellesstarten for menn senior – vi gratulerer så mye med en svært sterk prestasjon!
Arne og Joakim deltok på den første øvelsen, 1 uke tidligere, som var fellesstarten for menn junior søndag 19. juni. Vi ankom Bodø på fredagen til et noenlunde sommervær. Guttene brukte både fredagen og lørdagen til å trille igjennom den 11,8 km rundløypen som skulle sykles 10 ganger. Ellers brukte de tiden til den beste forberedelsen som er å legge på sengen å slappe av.

5
Avslapningsmodus på hotellet

 

I følge yr.no skulle det regne hele søndagen, så vi var forberedt på nedbør. Men at det skulle bli så surt som det vi våknet til på rittdagen var nok ingen forberedt på.

DSC_0530 (1)
Har aldri vert så kaldt å stå i langesonen før.

 

 

3
Startfeltet var på hele 104 junior ryttere og aldri før har nivået på norske juniorer vert høyere, så her kom det til å gå fort!
4
Arne (t.v.) med 35. plass og Joakim (t.h.) med 50. plass

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På fellesstarter gjelder ikke bare å være godt trent fysisk, her er det oftest trening med posisjoneringen i feltet som har stor betydning. Og det er her vi ikke har nok trening. Vi ser tydelig at de lagene som er mye utenlands og konkurrerer er noe tøffere i feltet. Det ble for tøft for våre gutter, men likevel hederlig plasseringer. Av de 104 som startet kom det bare 30 til mål. De fleste blir tatt ut når de blir for langt bak hovedfeltet og mange brøt. Arne med 35 plass og Joakim med 50 plass må vi være fornøyd med tross alt. Så er det bare å finne motivasjon til å trene mere på de tingene som de andre er bedre enn oss på. Vinner av fellesstarten ble Joakim Kjemhus fra Sandnes sykkelklubb, som har vert en av de aller beste juniorene hele sesongen – Gratulerer til Sandnes og Joakim Kjemhus!